viernes, 28 de diciembre de 2012

Les Propietats del Text

Les Propietats del text són les qualitats que té un escrit quan actua eficaçment com a missatge real en una situació comunicativa que al complir-se, estem parlant d'un text significatiu. En canvi, quan no es compleixen les característiques necessàries estem parlan d'un text sense cap tipus de significat, per tant, un "no text".

Trobem les característiques descriptives i les prescriptives; les primeres, són les qualitats que analitzen i expliquen el funcionament d'algun aspecte lingüístic, i les segones,  són les que determinen les normes d'ús. dins les descriptives trobem: l'adequació,la coherència i la cohesió, i a les prescriptives: la correcció i la variació.












Adequació: És el grau d'adaptació d'un discurs o d'un text a la seva situació comunicativa. Tenint en compte el dialecte i el registre adequat

Coherència: És la propietat que selecciona la informació rellevant/important de la que no n'es. Amés, estableix una relació lògica, no contradictòria entre les diferents parts del text.

Cohesió: El conjunt de relacions o vincles de significat que s'estableixen entre diferents elements o parts del text i que permeten al lector o al oient, interpretar-lo amb eficàcia (connectors)



Finalment, les propietats textuals les hem de tenir molt en compte a l'hora d'escriure ja que un text que no s'enten o redactat de manera incorrecte fa mal a la vista. Aquestes propietats, fan que a l'hora d'escriure et fixis en com escrius i de quia manera presentes el text sigui del tipus que sigui. Per a més informació sobre les propietats textuals, podeu entrar a aquesta pàgina on s'explica més detalladament que són.



No hay comentarios:

Publicar un comentario