miércoles, 5 de diciembre de 2012

ELS MARCADORS SOCIALS

Els marcadors socials, són una nova forma de classificar, guardar i compartir enllaços d'interès per internet. Els més utilitzats i el que hem pogut observar i conèixer a classe de GITIC, han estat aquests tres: Delicious, Pearltrees i Mister Wong.

DELICIOUS

Delicious és un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través del web. Permet guardar i recuperar les adreces, que anteriorment s'emmagatzemaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que són consultables en línia i no només localment. també, es tracta d'una eina d'etiquetat social, on la gent guarda els seus enllaços, descrivint-los amb etiquetes, recuperant-los des de qualsevol lloc i moment, i compartin-los amb altres membre de delicious i amb la resta del món. 

Els usuaris poden trobar marcadors a través d'un:
  • Buscador
  • Enllaços ordenats per criteris d'actualitat
  • Enllaços ordenats per popularitat
  • Etiquetes que han asignat els usuaris





MISTER WONG

Mister Wong, és tracta d'una web multilingüe creada a Alemanya el 2009, d'incidència especialment al sector educatiuÉs un marcador social que permet emmagatzemar les adreces d'internet interessants a la xarxa amb un sistema d'etiquetes, que és poden compartir amb altres usuaris. En aquest tipus de marcador social, és poden crear grups d'usuaris que comparteixen els mateixos interessos (amb marcador públics i privats) o bé seguir l'activitat de determinades persones.

Dins les seves característiques, a més del del idioma, trobem les seguents:

  • permet incorporar els "favoritos" del nostre navegador
  • proporciona una extensió per afegir vistats als nostres "favoritos"
  • permet la creació de grups 



Enacara que el marcador social més utilitzat segueixi sent Delicious, Pearltrees és una alternativa interessant, moderna i amés, gratuïta.
És un servei de marcadors socials molt visual, que considera cada pàgina que emmagatzem com una perla que podem guardar i agrupar amb altres dins de perles matrius. Tot el que guardem, és mostrarà en forma d'arbre, desglosan-se en petites "ramas". 










A classe de GITIC, ens vem fer un compte a peraltres, on vem poder navegar per aquest marcador social que, per la manera tan visual que té per organitzar i facilitar la informació i l'ús, m'ha semblat més fàcil la seva utilització respecte els altres dos marcadors esmentats anteriorment, deixant enrere les etiquetes, on ho veig massa complicat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario