sábado, 29 de diciembre de 2012

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC

A l'assignatura de COED, ens han demanat que fem un treball sobre el llibre: Com parlar bé en públic de Joana Rubio i de Francesc Puigpelat. el treball consistia en fer una síntesi del llibre, agafant i resumint les parts importants.

El que es demana en aquest treball és adquirir unes bones pautes per saber comunicar oralment.  Amb aquest es presenten tècniques concretes, gestos estudiats i mètodes que t'ajudaran a superar les pors a parlar davant de gent i deixant enrere els nervis i els mals tràngols.

A classe, un cop realitzat el treball, vam fer un decàleg amb les 10 parts més importants i a tenir a compte quan exposem un treball en públic.Les més destacades van ser:

1. Planificació d'un guió: pluja d'idees, crear arbres a partir de la idea principal i síntesi
2.  Plantejar-se les 4 preguntes: perquè? qui? com? què?
3. Claredat, precisió i brevetat en el llenguatge oral
4. Acompanyament d'un suport audiovisual (TIC), mitjançant power point, mapes conceptuals, prezi..
5. Manera de parlar:
      - Entonació
      - Respiració
      - Silenci
      - Pauses
6. Fer servir diferents tècniques, com: exemples, l'humor o l'ús de figures retòriques
7. Llenguatge corporal:
     - Gesticulació
     - Posició del cos
     - Actitud i la Mirada
8. Fer discursos per informar però també per convencer al públic
9. Fer una bona introducció per guanyar-se al públic i el seu interès, i una bona conclusió per guanyar-se l'atenció d'aquest.
10. Dominar el tema i la llengua.

Amb aquesta petita pauta de com presentar correctament el treball i com parlar amb públic, juntament amb el llibre, m'han ajudat a l'hora de presentar els treball a la Universitat.

Amb aquest llibre, he aprés molts trucs i he anotat els consells que no sabia. Com per exemple: com poder controlar els nervis, com poder fer bones introduccions i conclusions en un discurs, he aprés tècniques que no sabia.

Personalment, aquest llibre m'ha fet reflexionar molt en la manera com jo exposava o feia una presentació, i m'ha fet adonar-me'n, de les millores que he de fer per ser una gran comunicadora. Després d'haver llegit Com parlar en públic, vam exposar el treball d'identitat i territori i més endevant vam recitar una poesia, que gràcies als consells i mètodes que donen  vaig aconseguir vèncer els nervis o almenys que no se'm notessin durant la presentació.

IDENTITAT I TERRITORI

El passat 27 de novembre, vaig exposar, juntament amb la meva companya Patricia Suarez, el treball d'identitat i territori, el qual vam anomenar "EDUCA MENJANT"

Aquest treball l'hem enfocat al sobrepès i l'obesitat infantil que actualment es troba el nostre país, ja que ha augmentat considerablement respecte anys anteriors, i l'hem comparat amb els EE.UU, ja que és un dels països on és dóna amb més freqüència aquesta malaltia.

En primer lloc, hem explicat que era el sobrepès i l'obesitat, explicant les causes i les estadístiques en les quals es troben els infants del nostre país.

Seguidament, hem fet la comparació d'Espanya amb els EE.UU entre els anys 1998-2000 i el 2011. Hem pogut arribar a la conclusió que els EE.UU és superior a Espanya, però pel territori del nostre país respecte el dels EE.UU l'índex que trobem és molt perillós.

Per acabar, amb aquest treball hem pogut arribar a unes conclusions:
- Hem vist un gran augment del sobrepès i obesitat durant aquests darrers anys, el qual ha estat produït per l’influencia d’altres cultures en l’hàbit alimentari
-  Un altre factor important són els videojocs i la televisió, ja que aquest absorbeixen els nens, així que ara els infants prefereixen quedar-se a casa jugant o mirant la tele que no pas sortir al carrer a jugar amb els seus amics.
- el fet de que tant el pare com la mare treballin, fa que no tinguin temps de prepara menjars sans i saludables, i per això opten per compra menjar preparats o el que se'n diu "fast food"

Actualment, Espanya s'ha adonat d'aquest problema tant greu i ha llençat campanyes publicitàries com ara antenta 3: "pega el estirón" i d'altres. 


Així doncs, us deixo amb la presentació del treball "EDUCA MENJANT"




LA POESIA - VENT BLANC

El segon dia de recitacions, va ser el dia que em va tocar recitar el poema de Vicenç LLorca, Vent blanc.

La meva vida, crec,
hauria de ser així

com el veler que va
cap al oblid del mar

amb el cor del velam
tan obert i tan blanc

que no escapa cap vent
al desig d'avançar 


Finalment, recomano aquest llibre, no nomes a les persones que treballen de cara el públic, sinó a tot tipus de gent, ja que serveix tant per discursos com el dia a dia a parlar davant d'amics o família. Aquest llibre m'ha ajudat a fer front situacions com la de presentar el treball d'identitat i territori  com la de recitar un poema. vaig saber controlar els nervis, intentar tenir una bona postura, però sobretot un to de veu entenedor i clar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario