sábado, 29 de diciembre de 2012

Bon comunicador

Aquesta serà una de les últimes entrades que faré aquest semestre i aquest any 2012. En aquesta entrada parlem sobre el bon comunicador, des de principi de curs a classe de COED vam parlar sobre periodistes com Eduard Punset, Andreu Buenafuente, Pilar Rahola... i com a última activitat de semestre, a COED i GITIC ens van plantejar escollir un comunicador i fer un seguiment en grup del seu twitter, blog, ràdio... per tal d'arribar a la conclusió si el periodista escollit es bon comunicador.

Un bon comunicador ha de ser clar, precís, senzill, entenedor, que domini la llengua, segur, creatiu, que sàpiga improvitzar, amb sentit de l'humor, bona postura, que domini el tema, que capti l'atenció al públic..

Per això, el meu grup format per Patricia Suarez, Blau Montalà, la Mireia Vall i jo, hem escollit a Òscar Dalmau. En primer lloc, vam cercar informació sobre ell, qui era, que feia, quins programes sortia o era guionista, i ens va servir de molt ja que vam poder saber molt sobre ja ell perquè Òscar Dalmau, és conegut principalment per "el Gran Dictat" a TV3 i també, a " La Competència". A més, mitjançant twitter el varem poder seguir més a fons.

Després, en haver cercat informació i en haver fet el seu seguiment via twitter puc dir que Òscar Dalmau SI és un bon comunicador.

Els aspectes esmentats anteriorment, són els que ens demostra Òscar Dalmau dia rere dia en els seus programes. Podem veure en ell una figura de gran seguretat, sobre tot allò que diu, dirigint-se al seu estimat públic, amb una bona entonació i una veu clara, utilitzant un català d'alta qualitat. El seu gran humor és la principal característica que atrau al públic diàriament, acompanyat sempre d'un llenguatge corporal correcte que facilita la comunicació amb els seus espectadors.


Però tot no és el que es transmet amb la paraula; un aspecte important és el que el públic percep amb el seu sentit de la vista, la primera impressió que rep.  
Quan parlem d'Òscar Dalmau ens ve a la ment un rostre peculiar, un noi amb barbes, cabell que li tapa el front i unes ulleres de pasta difícils de passar desapercebudes. Aquests aspectes no han de ser necessàriament uns detonants que el portin a ser un mal comunicador, sinó tot el contrari, en el cas de l'Òscar, seria un punt per reforçar la seva imatge, seguretat i gran personalitat.


Per fer la presentació del nostre comunicador, hem utilitzat eines com el pearltrees, bloc i prezi per fer la exposició més dinàmica i visual. hem començat juntant entrevistes i qui es ell en un peraltres per arribar al prezi on s'explica qui es en el món del periodisme Óscar Dalmau.

Aquí us deixo amb el nostre treball.



No hay comentarios:

Publicar un comentario